pixel

Gårdseventyr for par

Spennende og eventyrlige opplevelser for par
Book ditt gårdseventyr

Den eventyrlige opplevelsen for par!

Opplev et autentisk og ekslusivt opphold på en ekte Gudbrandsdals-gård sammen med din kjære nå i sommer!  

Vi vet at mange leter etter kilden som skal krydre hverdagen eller opplevelsen som skal overraske partneren. Vi vil involvere og engasjere dere, og samtidig sørge for at dere blir ivaretatt på best mulig måte i trygge og lune rammer. Tilrettelegge for spennende og gode opplevelser sammen som par.

Ses vi til sommeren? 

Psst…kjærligheten er ikke der borte den er her

– Trygve Skaug –

Hotellrom i skogen | Eventyrlige Opplevelser

Dette skrev Kristoffer og Ingeborg etter at de besøkte oss høsten 2019:

 

«Vi gleder oss til å følge med på hvordan eventyret deres går videre, og kjenner oss helt sikre på at dette ikke var vår siste eventyrlige opplevelse»

Programforslag for eventyrlige dager til gårds!

Dag 1

12.00: Ankomst

13.00: Lunsj&velkomst

15.00: Lafting, yoga, kunstmaling, flatbrødbaking eller en utfordring som passer gjestene våre.

19.00: Middag

Dag 2

08.00: Frokost

10.00: Guidet tur, med sykkel eller til hest.

13.00: Lunsj i det fri

15.00: Kunstrægging med veteranbiler i Gudbrandsdalen – «meet the locals».

19.00: Middag

Dag 3

08.00: Frokost

11.00–12.00: Det tar alltid litt tid å få reist fra Gudbrandsdalen, vi blir ofte stående i grinda en time etter at vi egentlig sa «Ha’re bra» og «Velkomè att»!

Kanskje vil du ha turtips til en fjelltur i Rondane eller Jotunheimen før du reiser videre.

Dette er et forslag til hvordan de tre dagene hos oss kan være, men vi ønsker å tilby dere den mest eventyrlige gårdsopplevelsen – her er det rom for skreddersøm og egne ønsker. Dagsoppdraget varier etter hvilke gjester vi får, men vi har alt ifra spikkekniver til lafteøkser, sandhauger og stier i skogen til sykling, padling og klatring til fjells. 

Hva er inkludert?

  • Tre døgn – èn pris.
  • Helpensjon og litt til – du bare pakker og drar.
  • Unik overnatting tett på naturen i Gudbrandsdalen.
  • Opplevelser
  • Bo i eventyret
  • Bålkos og tradisjonsmat ved bålet.
  • Frokost i det fri!
  • Ferskt brød-garanti!
  • Vil du bli hentet på toget? Transport fra togstasjonen på Vinstra eller Ringebu er inkludert.

Én pris og ingenting skjult… 

Dagsprogram for gårdseventyr

morgenen

Eventyrlig morgen

Hva slags morgenperson er du? Vil du at  en eventyrlig morgen skal være en frisk morgendusj med utsikt over Gudbrandsdalen, eller med en kopp varm, nytrukket kaffe ved bålpanna? Uansett hva som vil gi deg en eventyrlig start på dagen er vårt mål å tilrette for deg slik at du kan starte dagen i ditt tempo. Hva med å bli med på en morgenvandring til nabogården for å hente melk til separering, så vi får smør til flatbrødet vi skal bake senere på dagen.

program på dagen:

Livet er best ute 

Følelsen av å hogge sitt eget tre eller bake sin egen lompe gir mestring og stolte opplevelser. Vi har alle behov for å få bekreftelse. På en gård er det uante muligheter for stolte øyeblikk. Vi planlegger en reise for våre gjester som skal sitte i lenge. Vi vil at våre gjester skal snakke om erfaringer, minner og situasjonene i årevis. Vi håper dere vil lære noe nytt eller la hendene få føle og erfare. Våre samarbeidspartnere har lang erfaring med fengende aktiviteter. 

kvelden:

Skogen eller gårdstunet

Det er lyse lange sommerkvelder på gården. Sola går nesten aldri ned og vi lever ofte etter mottoet: «ein skal ikkje sove burt sumarnatta». Samling rundt bålpanna, øksekasting eller en rusletur i skogen med spennende oppgaver. Hva med en tur til fjells, med kanopadling, grilling og klatring?

I våre unike overnattingsmuligheter vil dere sove som prinser og prinsesser. 

 

«God natt. Fall til ro med skogens lyder og nyt en velfortjent natts søvn». 

Mer om ditt gårdseventyr

Ankomst

Som vår gjest på gården velger du selv om du ankommer med tog, bil, til fots eller til hest. Trenger du transport fra togstasjon henter vi deg selvfølgelig og frakter deg trygt frem. Ankomsttidspunktet bestemmer du selv, men vi anbefaler at du kommer i så god tid som mulig. Det har noe å si for både oss og dere at opplevelsen blir helmaks.

Vi ønsker våre gjester hjertelig velkommen i vår skogsoase som ligger vakkert til i Gudbrandsdalen. I vår skogsoase og gårdstun vil vi gjøre alt vi kan for at du skal føle deg ivaretatt, og det er her vi vil ha tilholdssted under hele ditt opphold.

Mat

Gudbrandsdalen er et matkammer. Her holdes tradisjoner i hevd, bønder er stolte over å produsere trygg mat. Vi er godt kjent med kvalitets-produsentene og velger ut de vi mener er de aller beste. Vi bidrar selv til noen av råvarene og elsker å servere våre egne produkter. Som jente gikk Marita, som er gårdbruker på Aanekre, i skjørtekanten på både sin mor og farmor og fikk tidlig kunnskap om å ta vare på ressursene. Det sitter i ryggmargen å ta vare på maten, spise opp og bruke opp igjen rester.

Vertskapet

Aanekre gård ligger vakkert til i Sør-Frons-bygda, der dalen åpner seg opp og nærmest hilser deg velkommen. Historien er lang og for tusen år siden, var det et steinkast fra gården at hersen Dale Gudbrand regjerte som Snorre skriver om i sine kongesagaer.

Vi skal arbeid for å levere en unik kombinasjon av opplevelse, mat og overnatting til våre gjester. Vi drømmer om å dele noe meningsfullt, noe ekte, naturlig, spennende og gøy. Senger med hotellstandard i naturen. En planlagt reise, som skal gi våre besøkende trygghet om at vi har tenkt på alt. 

Eventyrlige minner

Har du tenkt at det kunne være en god utfordring å prøve seg på noen gamle håndverksteknikker eller være tett på naturen og dyra på en gård. Lengter du til fjells eller har lyst til å prøve ekte stisykling i noen av Norges beste terreng? Vi ønsker å kombinere det beste av spennende aktiviteter og god stemning.

Skogsarbeid, lafting, trykking på saueskinn, spinning av ull, baking i bakerovn fra 1700-tallet, øksekast, støvelkast og mekking i verkstedet eller skriveverksted og kulturaktiviteter. Skogsyoga eller kunstmaling. Vi samarbeider med gode aktivitetsleverandører og kanskje vil en lunsj på HEV i Landsbyen Ringebu, etterfulgt av ettermiddagstur på sykkel med Værfastgjengen gjøre oppholdet optimalt.

Vi vil gjerne høre hva dere drømmer om!

En del av vår drøm er å dele noe meningsfylt. Noe ekte, naturlig, spennende og gøy!

Kveldsvin på senga i skogen | Eventyrlige opplevelser

Det er ikke bare Edvard Grieg som ble forelsket i Gudbrandsdalen. Mange kunstnere har igjennom historien latt det norskeste av det norske inspirere for nye maleri og musikkstykker. Asbjørnsen og Moe vandret i det innerste av Norge for å finne materiale til fortellinger og eventyr. Det er fascinerende å tenke på hvordan de vandret fra gård til gård for å samle fortellinger ved kjøkkenbordet eller på jordet, mitt i slåtten. Edvard Grieg forteller i ett av sine brev at en gang han var med Gjendine Slålien i fjøset når hun skulle melke, brukte han ryggen hennes for å notere ned melodien hun trallet og sang. Så nærme hadde han aldri vært kilden, påpekte han.

Eventyrlige opplevelser

Den tiden vi lever i er travel og til tider stressende. Det er helt naturlig at vi søker tid med vår partner. Opplevelser skaper minner og øyeblikk vi kan mimre om i all tid. Vi ønsker å være et sted å lengte tilbake til. Vi vil være et sted der folk føler seg hjemme. Det er eksklusivt og unikt, vi åpner opp vår egen perle for gjester og ønsker å dele av vår kunnskap og engasjement for natur, friluftsliv, jordbruk og «livet på landet». Ujålete og ekte der «high heals are welcome». Middag ute i det fri kan like gjerne være i den søteste sommerkjole med ullkofta på lur.  

Vårt ønske er å tilpasse opplevelsen til våre gjester. Det er derfor mulig å være med å påvirke innholdet i oppholdet. 

Vi er inspirert til å formidle noe av dette til eventyrlystne par, noe ekte og historisk. Vi er med deg slik at du kommer tett på naturen i skogen og får ta del i autentiske opplevelser. Opplev fortellinger som bli levende gjennom egne erfaringer. I slike rammer tilbyr vi eventyrlig overnatting, kortreist mat og godt selskap – noe vi mener vil gi deg en helt eventyrlig opplevelse! 

Hos oss garanterer vi at du kan avbestille uten kostnader nå i 2020. Vi gjør alt vi kan for å gjøre deg fornøyd. Kommer det noe i veien for at dere kan komme, slipper dere å betale og vi gjør det vi kan for å selge til et annet par.

En del av vår drøm er å dele noe meningsfylt. Noe ekte, naturlig, spennende og gøy!