pixel

Gårdseventyr for familier

Autentisk og eksklusiv opplevelse for hele familien
Book ditt gårdseventyr

Den eventyrlige familieopplevelsen!

 

Ta med familien og opplev et autentisk og ekslusivt opphold på en ekte Gudbrandsdalsgård. En helhetlig gårdsopplevelse omfatter overnatting, mat og opplevelser. Spør oss om å skreddersy din opplevelse, send oss en e-post til [email protected] eller ring oss gjerne på 905 10 068. La deg gjerne inspirere av vårt forslag på pakke, ved å scrolle litt nedover. 

Asbjørnsen og Moe vandret i det innerste av Norge for å finne materiale til fortellinger og eventyr. Nå kan du være med å lage ditt eventyr. Det tar noen timer før man klarer å senke skuldrene, vi kan nesten love deg at du blir litt trøtt, selv om ikke barna blir det…isåfall tar vi dem med på en natursti, imens du tar deg en høneblund. Ingen fristende boder og kiosker, men plukking av egg, kosing med kattunger, stell med hestene eller hopping i høyet.

Vi skal iallefall gjøre vårt for å fylle de tre dagene dere er hos oss med minnerike opplevelser – slik dere ønsker at de skal være! Vi vil overraske og engasjere dere, og samtidig sørge for at dere blir ivaretatt på best mulig måte i trygge og oversiktlige rammer. Tilrettelegge for spennende og gode opplevelser sammen som familie – og som vi allerede har sagt kan vi se etter barna, slik at de voksne kan lese en bok, gå en tur eller rett og slett sove litt lenger. Ses vi til sommeren?

«Jeg har gått langt og lenger enn langt og skulle gjerne hatt husrom for natten.»

Hotellrom i skogen | Eventyrlige Opplevelser

Hva er inkludert?

  • Tre dager – to netter.
  • Full pensjon og litt til – du bare pakker og drar.
  • Unik overnatting tett på naturen i Gudbrandsdalen.
  • Opplevelser, oppdrag, mysterier og overraskelser.
  • Bo i eventyret!
  • Naturopplevelser.
  • Bålkos og tradisjonsmat ved bålet.
  • Frokost i det fri! Ferskt brød-garanti!
  • Vil du bli hentet på toget? Transport fra togstasjonen på Vinstra eller Ringebu er inkludert.

Voksen: 6 290,-

Barn 3-12 år: 4 390,-

Barn 0-2 år, hund og kosebamse bor gratis hos oss

Programforslag for eventyrlige dager til gårds!

Dag 1

12.00: Ankomst

13.00: Duggurd

15.00: Aktivitet

17.00: Middag

19.00: Eventyrlig opplevelse

21.00: Kveldsmat og eventyr

Dag 2

08.00: Frokost

10.00: Aktivitet

13.00: Duggurd

15.00: Aktivitet

17.00: Middag

19.00: Eventyrlig opplevelse

21.00: Kveldsmat

Dag 3

08.00: Frokost

10.00: Aktivitet eller la humla suse

12.00-ish: Å reise fra Gudbrandsdalen tar alltid litt tid, fort gjort å bli stående ved porten å prate om været… Vi kommer helt sikkert til å si: «Velkomè att»!

Dette er et forslag til hvordan de tre dagene hos oss kan være, men vi ønsker å tilby dere den mest eventyrlige gårdsopplevelsen – her er det rom for skreddersøm og egne ønsker. Aktivitetene varier etter hvilke gjester vi får, men vi har alt ifra spikkekniver til lafteøkser, sandhauger og stier i skogen til sykling, padling og klatring til fjells. Ønsker du å gjøre aktiviteter utenfor gården er det selvfølgelig også mulig! Vi hjelper deg gjerne med å bestille rafting i Sjoa, ridning på Venabu, sykling med Værfast eller andre aktiviteter etter ditt ønske!

Hva frister deg?

Dagsprogram for gårdseventyr

MORGENEN

Eventyrlig morgen

Hva slags morgenperson er du? Vil du at en eventyrlig morgen skal være en frisk morgendusj med utsikt over Gudbrandsdalen, eller med en kopp varm, nytrukket kaffe ved bålpanna? Uansett hva som vil gi deg en eventyrlig start på dagen er vårt mål å tilrettelegge for deg slik at du kan starte dagen i ditt tempo. Hva med å bli med på en morgentur til nabogården for å hente melk til separering, så vi får smør til flatbrødet.

PROGRAM PÅ DAGEN

Aktiviteter 

Følelsen av å hogge sitt eget tre eller bake sin egen lompe gir mestring og stolte opplevelser. Vi har alle behov for å få bekreftelse. På en gård er det uante muligheter for stolte øyeblikk. Vi planlegger en reise for våre gjester som skal sitte i lenge. Vi vil at våre gjester skal snakke om erfaringer, minner og situasjonene i årevis. Vi håper dere vil lære noe nytt eller la hendene få føle og erfare.

Aktivitetene varierer. Noen ganger krever utfordringene  at alle samarbeider for å nå målet.

KVELDEN

Skogen eller gårdstunet

Det er lyse lange sommerkvelder på gården. Sola går nesten aldri ned og vi lever ofte etter mottoet: «ein skal ikkje sove burt sumarnatta». Samling rundt bålpanna med god musikk, dans og trampolinehopping eller en rusletur i skogen med spennende oppgaver. Kveldstur til dyra og børsting av hest eller katten Mons. Hva med en tur til fjells, med kanopadling, grilling og klatring? Gårdsmysterier skal løses, tar du utfordringen?

I våre unike overnattingsmuligheter vil dere sove som prinser og prinsesser. 

 

«God natt. Fall til ro med skogens lyder og nyt en velfortjent natts søvn». 
Bålkos på kvelden

Eventyrlige minner

 

Har du sett på «Farmen» og tenkt at det kunne være en god utfordring å prøve seg på noen gamle håndverksteknikker eller være tett på naturen og dyra på en gård. Vi ønsker å kombinere det beste av spennende aktiviteter og det som din familie har behov for, uten å tenke på at noen skal stemmes ut.

Skogsarbeid, lafting, trykking på saueskinn, spinning av ull, baking i bakerovn fra 1700-tallet, øksekast, støvelkast og mekking i verkstedet eller skriveverksted og kulturaktiviteter. Skogsyoga eller kunstmaling. Hva med å lage en olabil?

Vi vil gjerne høre hva dere drømmer om!

En del av vår drøm er å dele noe meningsfylt. Noe ekte, naturlig, spennende og gøy!

Mer om ditt gårdseventyr

Ankomst

Som vår gjest på gården velger du selv om du ankommer med tog, bil, til fots eller til hest. Trenger du transport fra togstasjon henter vi deg selvfølgelig og frakter deg trygt frem. Ankomsttidspunktet bestemmer du selv, men vi anbefaler at du kommer i så god tid som mulig. Det har noe å si for både oss og dere at opplevelsen blir helmaks.

Vi ønsker våre gjester hjertelig velkommen i vår skogsoase som ligger vakkert til i Gudbrandsdalen. I vår skogsoase og gårdstun vil vi gjøre alt vi kan for at du skal føle deg ivaretatt, og det er her vi vil ha tilholdssted under hele ditt opphold.

Mat

Gudbrandsdalen er et matkammer. Her holdes tradisjoner i hevd, bønder er stolte over å produsere trygg mat. Vi er godt kjent med kvalitets-produsentene og velger ut de vi mener er de aller beste. Vi bidrar selv til noen av råvarene og elsker å servere våre egne produkter. Som jente gikk Marita, som er gårdbruker på Aanekre, i skjørtekanten på både sin mor og farmor og fikk tidlig kunnskap om å ta vare på ressursene. Det sitter i ryggmargen å ta vare på maten, spise opp og bruke opp igjen rester.

Vertskapet

Aanekre gård ligger vakkert til i Sør-Frons-bygda, der dalen åpner seg opp og nærmest hilser deg velkommen. Historien er lang og for tusen år siden, var det et steinkast fra gården at hersen Dale Gudbrand regjerte som Snorre skriver om i sine kongesagaer.

Vi skal arbeid for å levere en unik kombinasjon av opplevelse, mat og overnatting til våre gjester. Vi drømmer om å dele noe meningsfullt, noe ekte, naturlig, spennende og gøy. Senger med hotellstandard i naturen. En planlagt reise, som skal gi våre besøkende trygghet om at vi har tenkt på alt. 

Høres det eventyrlig ut?

Opplevelser

Den tiden vi lever i er travel og til tider stressende. Det er helt naturlig at vi søker tid med familie og venner, så fort vi har mulighet. Opplevelser skaper minner og øyeblikk vi kan mimre om i all tid. Vi ønsker å være et sted å lengte tilbake til. Vi vil være et sted der folk føler seg hjemme. Det er eksklusivt og unikt, vi åpner opp vår egen perle for gjester og ønsker å dele av vår kunnskap og engasjement for natur, friluftsliv, jordbruk og «livet på landet».

Vårt ønske er å tilpasse opplevelsen til våre gjester. Det er derfor mulig å være med å påvirke innholdet i oppholdet. 

Slik blir vi inspirert til å formidle noe av dette til eventyrlystne familier, noe ekte og historisk. Vi er med deg slik at du kommer tett på naturen i skogen og får ta del i autentiske opplevelser. Opplev fortellinger som blir levende gjennom egne erfaringer. I slike rammer tilbyr vi eventyrlig overnatting, kortreist mat og godt selskap – noe vi mener vil gi deg en helt eventyrlig opplevelse! 

En del av vår drøm er å dele noe meningsfylt. Noe ekte, naturlig, spennende og gøy!

Øyet kan se og ører kan høre, men hender vet best hvordan det føles å gjøre.

Huden vet best når noen er nære, hele kroppen trengs for å lære.

Hjernen kan tenke og kanskje forstå, men føttene vet best hvordan det er å gå.

Ryggen vet best hvordan det er å bære, hele kroppen trengs for å lære.

Om vi skal lære noe om vår jord, så holder det ikke med bare ord.

Vi må komme den nære, hele kroppen trengs for å lære.