pixel

Eventyrlige Peer Gynt

Opplevelser, kultur og overnatting ved Gålåvatnet.
Book din eventyrlige opplevelse

Den eventyrlige Peer Gynt-opplevelsen!

Peer Gynt på Gålå blir garantert en helt ny reise i 2022, selveste Aksel Hennie er Peer og som Solveig skal vi møte Mimmi Tamba

Eventyrlige Opplevelser skal være hjemme på gården, i Søre-Lia under årets Peer Gynt stemne. Der skal vi skjemme bort gjestene, la skravla gå og gi deg litt «inside information» om hva som kan skje bak scenekanten på Peer Gynt. 

Det er fortalt at Peer Gynt var innom Aanekre og gikk med «klufta», når de for flere hundre år siden fant vannkilden på gården. De gamle husa fra den tida, huser i dag eventyrlige gjester og nå kan du som gjest utvide teateropplevelsen ved å komme nærmere Ibsens Peer Gynt og delta i en helhetlig opplevelse med vakker utsikt utover Gudbrandsdalen. Her blir det eventyrlig overnatting, lokal mat og godt selskap – noe vi mener vil gi deg en helt eventyrlig opplevelse. 

«Er man skapt til nytelse – skal man nyte.»

Peer Gynt-pakken

Eventyrlige Peer Gynt 2022 inkluderer:  

14.00 Ankomst med lokale smaker

15.30 Middagsopplevelse (alle rettigheter)

17.30 Transport tur/retur til teateret på Gålå 

00.30 Nattmat og byssanlull

Kaffe på senga og frokost i det fri med lokalt bygdesladder…..  

 

Priser

Komfortabel overnatting tett på naturen i oppredde senger under seilduk og spektakulære svevetelt. Vi anbefaler Fururama, vårt rom i massiv tre hvis du vil imponere prinsen eller prinsessen 

pr pers: 3490,-/3990,-

 

É vil med!

«Jeg har gått langt og lengere enn langt og skulle gjerne hatt husrom for natten» Askeladden var tålmodig og like blid i jakten på hvem som kunne svare på om det var mulig å få husrom. «Du får høre med far min…., fikk han høre gang på gang. Nå håper vi svaret vi har gitt deg får det til å krible i reisefoten. Vi er stolte og forventningsfulle til sommeren 2022, når vi tenker på alle gjestene som skal komme til oss og nyte Gudbrandsdalen. 

 

Peer Gynt følte kallet til fjells og om fiske, jakt og matauk var viktig, beskrives det om hvordan han sloss med sine følelser og brukte naturen til hjelp for å uttrykke seg…

Peer framfor Rondane:

«E vil med! E vil fjerne æill lort

i bad frå deinn kvassaste vind!

E vil høgt! E vil vaske alt bort i døpefatom som skinn

– E vil ut over seterbøen

e vil ri me skir te sinns

E vil fram over over salte sjø`n

og høgt over Ængelands prins»

Hva er inkludert?

  • Ett døgn – èn pris.
  • Full pensjon og litt til – du bare pakker og drar.
  • Unik overnatting tett på naturen i Peer Gynts Rike.
  • Kultur i natur.
  • Vil du bli hentet på toget? Transport fra togstasjonen på Vinstra eller Ringebu er inkludert.
  • Pausepakke (mat og drikke) under forestillingen.
  • Bålkos og tradisjonsmat ved bålet etter hjemkomst fra fjellet.
  • Kaffe på senga, frokost på tunet. Ferskt brød-garanti!
Peer Gynt 2019 | Eventyrlige opplevelser

«Hej, jeg kan ride: rakt gennem luften på gilde heste! Å, jeg kan mangeting, jeg, skal I vide.»

Griegs eventyrlige møte med budeier

Edvard Grieg skriver om møte med budeier, musikk og om hvordan møter i fjellheimen overveldet ham. Edvard Grieg var sammen med Frants Beyer på tur gjennom Jotunheimen. Edvard Grieg har fortalt i et brev fra oktober 1887:

«…vi skulle stige over et fjell som heter Friken, men kunne ingen fører få, dels fordi det var søndag og dels fordi mennen var på rensdyr-skytteri. Så var det to snille budeier på seteren, en eldre og en yngre blond, prektig jente som het Susanne. Disse tilbød seg da å følge oss over fjellet. Under sang og jubel bar det nå oppover, og på høyden satte vi oss ned og levet høyt med hva ranslene kunne by. Konjakk og brennevin lot stemningen stige til en formelig eterisk høyde.

Men det skjønneste hadde vi ennå tilbake, ti Susanne hadde et lite, nasjonalt instrument med seg, et bukkehorn som blott eier tre toner, og da jentene hadde sagt oss farvel der oppe på toppen, fordi de nå måtte ned igjen og melke kyrne, og da Frantsen (Beyer) og jeg just stod fortapt over det skjønne syn å se dem vandre henda fjellets rand, lyse, lette og ranke, med den blå horisont som bakgrunn, da med ett – jentene stod stille – satte Susanne bukkehornet for munnen – jeg glemmer aldri stillingen, formens uttrykk mot luften – Da tonet det mildt vemodig som ut av fjellnaturen omkring oss…

Da det siste G var henklinget, så vi på hinannen – og stod i tårer! Ti vi hadde følt det samme! Ja, når jeg tenker på dette – og så tenker på Reinecke stående ved sin pult, en to, en to og gjøre Beethoven til en alminnelig landveisfarer— – Ser du, sådan går det til at en norsk musiker blir bergtatt. Deilig er dere, – men om det er noe å ønske seg, er en annen sak.

Kilde: «Gjendine», Cappelen 1976 av Arvid Møller

«Hej, jeg kan ride: rakt gennem luften på gilde heste! Å, jeg kan mangeting, jeg, skal I vide.»