pixel

Eventyrlige Peer Gynt

Opplevelser, kultur og overnatting
Book din eventyrlige opplevelse

Den eventyrlige Peer Gynt-opplevelsen!

 

Peer Gynt på Gålå fortsetter med Aksel Hennie som Peer i 2023.

Eventyrlige Opplevelser skal være hjemme på gården, i Søre-Lia. Der skal vi skjemme bort gjestene, la skravla gå og gi deg litt «inside information» om hva som kan skje bak scenekanten på Peer Gynt.  

Inkludert i Peer Gynt-pakken er ankomst med lokale smaker og middag før avreise, transport tur/retur Gålå, pausemat under forestillingen og nattmat når du kommer hjem på gården om kvelden. Etter en god natts søvn i himmelseng, svevetelt eller Fururama, serverer vi deg kaffe på senga og frokost på tunet. 

Peer Gynt-pakken kan bookes hver dag som det er forestilling, 4. – 12.august 2022.

Priser:

  • Overnatting i Fururama, Himmelseng eller Svevetelt: 3990,- pr pers 

«Er man skapt til nytelse – skal man nyte.»

Peer Gynt-pakken

Hva er inkludert?

14:00 Ankomst og en smak av lokalmat

15:30 Middagsopplevelse (alle rettigheter)

17:30 Transport tur/retur forestillingen på Gålå. Du bestiller selv billetter til forestillingen – vi ordner pausemat og drikke.

00:30 Nattmat og byssanlull etter hjemkomst fra fjellet. Overnatting i svevetelt, himmelseng eller Fururama.

Kaffe på senga, frokost på tunet. Ferskt brød-garanti!

Vil du bli hentet på toget? Transport fra togstasjonen på Vinstra eller Ringebu er inkludert.

Peer Gynt følte kallet til fjells og om fiske, jakt og matauk var viktig, beskrives det om hvordan han sloss med sine følelser og brukte naturen til hjelp for å uttrykke seg…

Peer framfor Rondane:

«E vil med! E vil fjerne æill lort

i bad frå deinn kvassaste vind!

E vil høgt! E vil vaske alt bort i døpefatom som skinn

– E vil ut over seterbøen

e vil ri me skir te sinns

E vil fram over over salte sjø`n

og høgt over Ængelands prins»

É vil med!

Det er fortalt at Peer Gynt var innom Aanekre og gikk med «klufta», når de for flere hundre år siden fant vannkilden på gården. De gamle husa fra den tida, huser i dag eventyrlige gjester og nå kan du som gjest utvide teateropplevelsen ved å komme nærmere Ibsens Peer Gynt og delta i en helhetlig opplevelse med vakker utsikt utover Gudbrandsdalen. Her blir det eventyrlig overnatting, lokal mat og godt selskap – noe vi mener vil gi deg en helt eventyrlig opplevelse!

himmelseng i skogen med nydelig utsikt

«Hej, jeg kan ride: rakt gennem luften på gilde heste! Å, jeg kan mangeting, jeg, skal I vide.»

Eventyrlig overnatting

Fururama

I Fururama sover du i en luksuriøs seng, lunt bak panoramautsikt til Gudbrandsdalen.

Peer Gynt-pakke med overnatting i Fururama: 3 990,- per person

Les mer om Fururama

Himmelseng

Himmelsengen står midt i eventyrskogen, hvor du kan sove trygt under håndsydd seilduk, samtidig som du kommer helt tett på naturen.

Peer Gynt-pakke med overnatting i Himmelseng: 3 990,- per person

Les mer om himmelsengene

Svevetelt

Følelsen av å bli vugget i søvn av naturen, krøllet godt sammen under dundyna i en deilig seng er vi sikker på vil være en eventyrlig opplevelse.

Peer Gynt-pakke med overnatting i Svevetelt: 3 990,- per person

Les mer om svevetelt

Griegs eventyrlige møte med budeier

Edvard Grieg skriver om møte med budeier, musikk og om hvordan møter i fjellheimen overveldet ham. Edvard Grieg var sammen med Frants Beyer på tur gjennom Jotunheimen. Edvard Grieg har fortalt i et brev fra oktober 1887:

«…vi skulle stige over et fjell som heter Friken, men kunne ingen fører få, dels fordi det var søndag og dels fordi mennen var på rensdyr-skytteri. Så var det to snille budeier på seteren, en eldre og en yngre blond, prektig jente som het Susanne. Disse tilbød seg da å følge oss over fjellet. Under sang og jubel bar det nå oppover, og på høyden satte vi oss ned og levet høyt med hva ranslene kunne by. Konjakk og brennevin lot stemningen stige til en formelig eterisk høyde.

Men det skjønneste hadde vi ennå tilbake, ti Susanne hadde et lite, nasjonalt instrument med seg, et bukkehorn som blott eier tre toner, og da jentene hadde sagt oss farvel der oppe på toppen, fordi de nå måtte ned igjen og melke kyrne, og da Frantsen (Beyer) og jeg just stod fortapt over det skjønne syn å se dem vandre henda fjellets rand, lyse, lette og ranke, med den blå horisont som bakgrunn, da med ett – jentene stod stille – satte Susanne bukkehornet for munnen – jeg glemmer aldri stillingen, formens uttrykk mot luften – Da tonet det mildt vemodig som ut av fjellnaturen omkring oss…

Da det siste G var henklinget, så vi på hinannen – og stod i tårer! Ti vi hadde følt det samme! Ja, når jeg tenker på dette – og så tenker på Reinecke stående ved sin pult, en to, en to og gjøre Beethoven til en alminnelig landveisfarer— – Ser du, sådan går det til at en norsk musiker blir bergtatt. Deilig er dere, – men om det er noe å ønske seg, er en annen sak.

Kilde: «Gjendine», Cappelen 1976 av Arvid Møller