pixel

Eventyrlige Peer Gynt

Opplevelser, kultur og overnatting
Online booking

Den eventyrlige Peer Gynt-opplevelsen!

 

Opplev magien i Peer Gynts rike

Vi er stolte over å ønske Mads Ousdal velkommen tilbake! Dette er en unik mulighet til å oppleve den utrolige energien og lidenskapen dette teamet leverer.

Bo ved scenekanten
På Peer-Gynt arena, hvor dramaet utfolder seg, har Eventyrlige Opplevelser rigget til komfortabel overnatting. Her kan du glede deg over å kunne vandre fra scenekanten til din seng mens du undrer deg over livets dilemmaer.  

Som vår gjest bor du på selve teaterstedet, omgitt av vertskap som lever og ånder for Peer Gynt. Våre verter deler gjerne eksklusive backstagehistorier og spennende lokale anekdoter med deg.

Inkludert i Peer Gynt-pakken
Ditt opphold starter med en velkomst som inkluderer lokale smaker, etterfulgt av en middag på Høyloftet restaurant eller Aslak Smie. Nyt også pausemat under forestillingen, og avslutt kvelden med nattmat før du trekker deg tilbake til en natt i naturen. Velg mellom overnattingsmuligheter som himmelseng, svevetelt eller Fururama. Morgenen etter vekker vi deg med fersk kaffe på senga, før du nyter en velsmakende frokost på Peer Gynt arena.

Book din magiske natt
Peer Gynt-pakken er tilgjengelig hver forestillingsdag fra 1. til 10. august. Ikke gå glipp av denne unike kulturopplevelsen – book din pakke i dag!

Priser på overnattingsopplevelser 

  • Fururama: 4990,- pr pers 
  • Himmelseng: 3990,- pr pers 
  • Svevetelt: 3990,- pr pers 

«Er man skapt til nytelse – skal man nyte.»

Peer Gynt-pakken

Hva er inkludert?

14:00 Ankomst og en smak av lokalmat

16:30 Middag på Peer-Gynt arena 

19.30 Forestilling med inkludert pausepakke 

22.30 Nattmat og byssanlull etter forestilling.
Overnatting i svevetelt, himmelseng eller Fururama.

Kaffe på senga, frokost på arenaen. Ferskt brød-garanti!

Vil du bli hentet på toget? Transport fra togstasjonen på Vinstra eller Ringebu er inkludert.

 

 

Peer Gynt følte kallet til fjells og om fiske, jakt og matauk var viktig, beskrives det om hvordan han sloss med sine følelser og brukte naturen til hjelp for å uttrykke seg…

Peer framfor Rondane:

«E vil med! E vil fjerne æill lort

i bad frå deinn kvassaste vind!

E vil høgt! E vil vaske alt bort i døpefatom som skinn

– E vil ut over seterbøen

e vil ri me skir te sinns

E vil fram over over salte sjø`n

og høgt over Ængelands prins»

«Hej, jeg kan ride: rakt gennem luften på gilde heste! Å, jeg kan mangeting, jeg, skal I vide.»

Eventyrlig overnatting

Fururama

I Fururama sover du i en luksuriøs seng, lunt bak panoramautsikt til Gudbrandsdalen.

Peer Gynt-pakke med overnatting i Fururama: 4 990,- per person

Les mer om Fururama

Himmelseng

Himmelsengen står midt i eventyrskogen, hvor du kan sove trygt under håndsydd seilduk, samtidig som du kommer helt tett på naturen.

Peer Gynt-pakke med overnatting i Himmelseng: 3 990,- per person

Les mer om himmelsengene

Svevetelt

Følelsen av å bli vugget i søvn av naturen, krøllet godt sammen under dundyna i en deilig seng er vi sikker på vil være en eventyrlig opplevelse.

Peer Gynt-pakke med overnatting i Svevetelt: 3 990,- per person

Les mer om svevetelt

Griegs eventyrlige møte med budeier

Edvard Grieg skriver om møte med budeier, musikk og om hvordan møter i fjellheimen overveldet ham. Edvard Grieg var sammen med Frants Beyer på tur gjennom Jotunheimen. Edvard Grieg har fortalt i et brev fra oktober 1887:

«…vi skulle stige over et fjell som heter Friken, men kunne ingen fører få, dels fordi det var søndag og dels fordi mennen var på rensdyr-skytteri. Så var det to snille budeier på seteren, en eldre og en yngre blond, prektig jente som het Susanne. Disse tilbød seg da å følge oss over fjellet. Under sang og jubel bar det nå oppover, og på høyden satte vi oss ned og levet høyt med hva ranslene kunne by. Konjakk og brennevin lot stemningen stige til en formelig eterisk høyde.

Men det skjønneste hadde vi ennå tilbake, ti Susanne hadde et lite, nasjonalt instrument med seg, et bukkehorn som blott eier tre toner, og da jentene hadde sagt oss farvel der oppe på toppen, fordi de nå måtte ned igjen og melke kyrne, og da Frantsen (Beyer) og jeg just stod fortapt over det skjønne syn å se dem vandre henda fjellets rand, lyse, lette og ranke, med den blå horisont som bakgrunn, da med ett – jentene stod stille – satte Susanne bukkehornet for munnen – jeg glemmer aldri stillingen, formens uttrykk mot luften – Da tonet det mildt vemodig som ut av fjellnaturen omkring oss…

Da det siste G var henklinget, så vi på hinannen – og stod i tårer! Ti vi hadde følt det samme! Ja, når jeg tenker på dette – og så tenker på Reinecke stående ved sin pult, en to, en to og gjøre Beethoven til en alminnelig landveisfarer— – Ser du, sådan går det til at en norsk musiker blir bergtatt. Deilig er dere, – men om det er noe å ønske seg, er en annen sak.

Kilde: «Gjendine», Cappelen 1976 av Arvid Møller