pixel

Eventyrlige Peer Gynt

Opplevelser, kultur og overnatting ved Gålåvatnet.
Book din eventyrlige opplevelse

Den eventyrlige Peer Gynt-opplevelsen!

2022 kan du igjen få eventyrlige opplevelser, og under Peer Gynt-stemnet kan du kombinere dette med en helt unik Peer Gynt-opplevelse. 

Teaterforestillingen Peer Gynt framføres hvert år ved Gålåvatnet, og nå kan du som gjest utvide denne opplevelsen ved å komme nærmere naturen, nærmere Ibsens Peer Gynt og delta i en helhetlig opplevelse.

Vi er med deg slik at du kommer tett på naturen i skogen, ved vannet og med himmelen som viser sin magi i solnedgang og soloppgang i Gudbrandsdalen. Opplev fortellinger som bli levende gjennom egne erfaringer.

I slike rammer tilbyr vi eventyrlig overnatting, kortreist mat og godt selskap – noe vi mener vil gi deg en helt eventyrlig opplevelse!

«Er man skapt til nytelse – skal man nyte.»

program på dagen:

Vandring i nærområdet

På ettermiddagen vil vi ta dere med på en vandring i området, og sette stemningen for dagen og kvelden. I nærområdet finner dere Solbråsetra som ligger rett innunder Valsfjellet. Her kan du høre om historiske Anne Hov som fant opp Gudbrandsdalsosten, og om hulderjenter som en gang trasket på stiene og fristet Peer Gynt.

Ankomst

Som vår gjest på Gålå velger du selv om du ankommer med tog, bil, til fots eller til hest. Trenger du transport fra togstasjon henter vi deg selvfølgelig og frakter deg trygt til fjells. Ankomsttidspunktet bestemmer du selv, men vi anbefaler at du kommer så tidlig som mulig den dagen du skal se Peer Gynt og overnatte i naturen. Dette vil gi deg en større opplevelse av naturen, Ibsen og Peer Gynt.

Vi ønsker våre gjester hjertelig velkommen i vår skogsoase som ligger vakkert til ved Gålåvatnet, rett ved Peer Gynt-arenaen. I vår skogsoase vil vi gjøre alt vi kan for at du skal føle deg ivaretatt, og det er her vi vil ha tilholdssted under hele ditt opphold.

Middag

Peer Gynt har et fantastisk mattilbud på sin arena, og klokken 16 nyter vi en eventyrlig 4-retters middag på Høyloftet restaurant. Etter middagen vender vi tilbake til skogsoasen for å kle oss med gode, varme klær før vi rusler tilbake til amfiet i god tid før forestillingen starter. I pausen nyter vi pausepakker som står klar og venter på oss på arenaområdet.

Eventyrlig mat Peer Gynt Gålå

Peer Gynt følte kallet til fjells og om fiske, jakt og matauk var viktig, beskrives det om hvordan han sloss med sine følelser og brukte naturen til hjelp for å uttrykke seg…

Peer framfor Rondane:

«E vil med! E vil fjerne æill lort

i bad frå deinn kvassaste vind!

E vil høgt! E vil vaske alt bort i døpefatom som skinn

– E vil ut over seterbøen

e vil ri me skir te sinns

E vil fram over over salte sjø`n

og høgt over Ængelands prins»

program på kvelden:

Peer Gynt ved Gålåvatnet

På ettermiddagen vil vi ta dere med på en vandring i området, og sette stemningen for dagen og kvelden. I nærområdet finner dere Solbråsetra som ligger rett innunder Valsfjellet. Her kan du høre om historiske Anne Hov som fant opp Gudbrandsdalsosten, og om hulderjenter som en gang trasket på stiene og fristet Peer Gynt.

program dagen derpå:

Eventyrlig morgen

Hva slags morgenperson er du? Vil en eventyrlig morgen være et friskt morgenbad og varm badstu med utsikt over Gålåvatnet, eller med en kopp varm, nytrukket kaffe ved bålpanna? Uansett hva som vil gi deg en eventyrlig start på dagen er vårt mål å tilrettelegge for deg slik at du kan starte dagen i ditt tempo.

Frokost og avreise

Vi serverer frokost basert på lokalmat på langbordet i vår skogsoase. Vi ønsker å servere kortreist, god mat med rene og ekte smaker – og som sørger for at du går fra bordet og er god og mett!

Avreise er som regel vanskelig, når skuldrene endelig har senket seg og du er klar for å nyte omgivelsene og Peer Gynts Rike. Men husk, vi ønsker deg velkommen tilbake når som helst. På gjensyn!

Peer Gynt 2019 | Eventyrlige opplevelser
Eventyrlig mat Peer Gynt Gålå

Hva er inkludert?

 • Ett døgn – èn pris.
 • Full pensjon og litt til – du bare pakker og drar.
 • Unik overnatting tett på naturen i Peer Gynts Rike.
 • Inkludert billett til Peer Gynt 2019 (trekkes fra hvis du allerede har bestilt billett).
 • Avstand til Gålåvatnet/teateret: Ingen – vi er på arenaen. Endelig en mulighet til bo «på teateret»!
 • Kultur i natur.
 • Vil du bli hentet på toget? Transport fra togstasjonen på Vinstra er inkludert.
 • Tre-retters middag på Høyloftet restaurant på Gålå.
 • Pausepakke under forestillingen – deilig suppe og god drikke.
 • Bålkos og tradisjonsmat ved bålet.
 • Frokost på senga i leiren eller ved Gålåvatnet – som du vil. Ferskt brød-garanti!
Peer Gynt 2019 | Eventyrlige opplevelser

«Hej, jeg kan ride: rakt gennem luften på gilde heste! Å, jeg kan mangeting, jeg, skal I vide.»

Eventyrlig overnatting

I svevetelt føler jeg meg som prinsen av Gudbrandsdalen

Griegs eventyrlige møte med budeier

Edvard Grieg skriver om møte med budeier, musikk og om hvordan møter i fjellheimen overveldet ham. Edvard Grieg var sammen med Frants Beyer på tur gjennom Jotunheimen. Edvard Grieg har fortalt i et brev fra oktober 1887:

«…vi skulle stige over et fjell som heter Friken, men kunne ingen fører få, dels fordi det var søndag og dels fordi mennen var på rensdyr-skytteri. Så var det to snille budeier på seteren, en eldre og en yngre blond, prektig jente som het Susanne. Disse tilbød seg da å følge oss over fjellet. Under sang og jubel bar det nå oppover, og på høyden satte vi oss ned og levet høyt med hva ranslene kunne by. Konjakk og brennevin lot stemningen stige til en formelig eterisk høyde.

Men det skjønneste hadde vi ennå tilbake, ti Susanne hadde et lite, nasjonalt instrument med seg, et bukkehorn som blott eier tre toner, og da jentene hadde sagt oss farvel der oppe på toppen, fordi de nå måtte ned igjen og melke kyrne, og da Frantsen (Beyer) og jeg just stod fortapt over det skjønne syn å se dem vandre henda fjellets rand, lyse, lette og ranke, med den blå horisont som bakgrunn, da med ett – jentene stod stille – satte Susanne bukkehornet for munnen – jeg glemmer aldri stillingen, formens uttrykk mot luften – Da tonet det mildt vemodig som ut av fjellnaturen omkring oss…

Da det siste G var henklinget, så vi på hinannen – og stod i tårer! Ti vi hadde følt det samme! Ja, når jeg tenker på dette – og så tenker på Reinecke stående ved sin pult, en to, en to og gjøre Beethoven til en alminnelig landveisfarer— – Ser du, sådan går det til at en norsk musiker blir bergtatt. Deilig er dere, – men om det er noe å ønske seg, er en annen sak.

Kilde: «Gjendine», Cappelen 1976 av Arvid Møller

«Hej, jeg kan ride: rakt gennem luften på gilde heste! Å, jeg kan mangeting, jeg, skal I vide.»